Rejestracja | Zaloguj

Internetowe forum szkoły
ZSZ PGNiG im. Walerego Goetla w Krakowie.

| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Album | Download |

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Administrator
2008-08-29, 20:49
Jak dostać sie do waszej szkoły
Autor Wiadomość
pix3lek 
chorąży

Wysłany: 2008-01-15, 13:29   Jak dostać sie do waszej szkoły

Witam (;
Chcialem zapytac kogos zorietowanego jak bedzie wyglądała rekrutacja na nowy rok.
Chciałbym dostać sie do klasy informatycznej.
Jaka jest granica punktowa? Ile miał ostatni uczeń który sie dostał?

Widze ze forum jak narazie swieci pustkami ale czekam na odpowiedz i pozdrawiam (;

Autor Wiadomość
R 
kapral

Wysłany: 2008-01-15, 23:15   

Ja miałem 116 pkt chyba (miałem punktowane akurat te przedmioty z których miałem niezłe oceny:)) i był lajt, ale myślę że mając koło 100 spoko cię przyjmą - nie wiem jak będzie w tym roku bo jak ja składałem papiery to dopiero otwierali technikum informatyczne. Myślę że jak się dostaniesz będziesz zadowolony.

Autor Wiadomość
Administrator 
Generał

Wysłany: 2008-01-22, 12:17   

Witam

Decyduje konkurs punktowy. Przyjmujemy 30-35 najlepszych. Nie ustalamy progu punktowego, bo to się zmienia co roku. Co do liczby punktów to zależy od wybranego kierunku. Większość naszych kierunków otworzyliśmy nie tak dawno temu. W związku z tym wszyscy mają duże szanse. W przypadku informatyki w poprzednich latach wystarczyło 80 pkt, a w pozostałych kierunkach około 60 pkt. Co do szczegółow punktowych proszę zainteresowanych, aby pisali śmiało do mnie na maila kontakt@brzozowa5.edu.pl ewentualnie pawel.klimas@brzozowa5.edu.pl lub zadzwonili pod numer podany na głównej stronie.
W kalendarzu szkolnym na głownej stronie jest też info o dniu otwartym szkoły. Będzie można porozmawiać z nauczycielami, uczniami, obejrzeć szkołę. Zapraszamy!!! :-D

Autor Wiadomość
Tak 
plutonowy

Wysłany: 2008-01-23, 22:43   

Mając 80 pkt na luzie się dostaniesz więc oceny z przedmiotów punktowanych na "3" (geografia,matematyka,język polski,język angielski) + w miarę napisz test gimnazjalny i jesteś w tej szkole.
Na pewno nie stresuj się że się nie dostaniesz... no chyba że Twoja średnia to 2.3 to lepiej zmień zawód.

P.S.(Do Pana Administratora) Na informatyce powinno być maksymalnie 30 osób bo w sali 300 jest 15 komputerów - dzieląc to na 2 grupy jest w sam raz.W aktualnej klasie Ii są 32 osoby to któraś osoba musi się "doczepić" a i tak nie wszystkie komputery są sprawne...(podobno po feriach mają wszystkie działać)

Autor Wiadomość
Administrator 
Generał

Wysłany: 2008-01-24, 21:44   

Tak napisał/a:
Mając 80 pkt na luzie się dostaniesz więc oceny z przedmiotów punktowanych na "3" (geografia,matematyka,język polski,język angielski) + w miarę napisz test gimnazjalny i jesteś w tej szkole.
Na pewno nie stresuj się że się nie dostaniesz... no chyba że Twoja średnia to 2.3 to lepiej zmień zawód.

P.S.(Do Pana Administratora) Na informatyce powinno być maksymalnie 30 osób bo w sali 300 jest 15 komputerów - dzieląc to na 2 grupy jest w sam raz.W aktualnej klasie Ii są 32 osoby to któraś osoba musi się "doczepić" a i tak nie wszystkie komputery są sprawne...(podobno po feriach mają wszystkie działać)

Co do komputerów to w 303 jest 16 sztuk. A to, że musiały pojechać do naprawy to chyba normalne. Szczególnie, że jak zwykle trole się nimi "zaopiekowały" i pod koniec semestru komputery wołają o pomoc. W sali 300 jest 15 + zawsze można dołożyć laptopa, co ja osobiście robię jak jest pełny skład. W końcu mamy 2 laptopy w szkole. Więc... Do klasy informatycznej przyjmujemy 32 osoby, a mogliśmy spokojnie wykorzystać limit 38 (zgłosiło się w zeszłym roku dużo osób - coś koło 60). Po wakacjach uruchomimy ponownie trzecia pracownie. W tej chwili nie ma potrzeby. Planuje umożliwić dostęp do tej pracowni, jako do pokoju "cichej nauki". Dostęp oczywiście na zeszyt i w określonych godzinach pod kontrolą wyrywkową nauczycieli i ciągłą monitoringu. Co do liczebności innych klas to tak jak pisałem około 30-35.

Co do liczby punktów to jak pisałem wcześniej różnie się to układa. Proponowałbym takie rozwiązanie jak np. 1. Wybór technik informatyk 2. Wybór liceum profilowane zarządzanie informacją (w praktyce - okrojony tech. informatyk) itd itd. Z roku na rok mam coraz większe zainteresowanie. Dlatego nie mogę podać konkretnego progu.

pozdrawiam

pk

Autor Wiadomość
gosc
Gość
Wysłany: 2008-03-12, 01:49   apropos pktowania

ja apropo pktowania mam pytanie, czemu do informatycznej nie liczy sie informatyka tylko jest tak samo geografia ? :roll:

Autor Wiadomość
Sl@yer 
podporucznik

Wysłany: 2008-03-14, 16:53   

Ech wy to jesteście przewrażliwieni. Ja miałem naprawdę słabe oceny i dostałem się do takiej szkoły jakiej chciałem. Straszą was, gimnazjalistów tymi punktami jak nie wiem a wy ich słuchacie i podchodzicie ze strachem do tego. Nie warto, nie dostaniecie się do tej szkoły dostaniecie się do innej. No, chyba że jakiś zdolny chłop z dopami się będzie chciał do piątki albo szóstki dostać no to wiadomo że wtedy już gorzej. :)

Autor Wiadomość
gosc
Gość
Wysłany: 2008-03-15, 00:22   

a co to znaczy naprawde slabe?:D

Autor Wiadomość
Wietnam
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-15, 06:59   

Na pewno nie miał aż takich słabych jak myślisz Gość :)

Autor Wiadomość
Sl@yer 
podporucznik

Wysłany: 2008-03-15, 08:30   

Zresztą do mojej klasy dostali się o wiele wiele słabsi. I w tym roku tylko 2 odpadło. Mówię ci Gościu nie będzie tak źle. :)

Autor Wiadomość
pix3lek 
chorąży

Wysłany: 2008-03-15, 17:42   

Żebyś wiedział że średnią mam nie całe 3.0, i nie wiem dlaczego mam zmieniać zawód skoro zagadnienia związane z programowaniem i systemami operacyjnymi wchodzą mi do głowy od razu. Sam mam do czynienia z linuxem pewnie więcej niż nie jeden absolwent waszej szkoły ;)

Czy dobrze zrozumiałem że do klasy informatycznej liczona jest ocena z geografii?

Autor Wiadomość
Wietnam
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-16, 13:03   

Mi się nie liczyła żadna geografia do tej szkoły , nie wiem jak teraz muszę spytać.

Autor Wiadomość
Sl@yer 
podporucznik

Wysłany: 2008-03-16, 18:33   

Hmmm, krótko mówiąc zobaczymy Pix3lku :). Było kilku takich co uważało się za zawodowców a potem żółci byli. :D

Autor Wiadomość
Wietnam
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-17, 14:41   

Sla@yer może podzielisz się kto to xD

Autor Wiadomość
Sl@yer 
podporucznik

Wysłany: 2008-03-18, 15:57   

Na pewno nie ja. :D. W każdym razie kojarzę ze słuchu.

Autor Wiadomość
Administrator 
Generał

Wysłany: 2008-03-19, 14:34   Re: apropos pktowania

gosc napisał/a:
ja apropo pktowania mam pytanie, czemu do informatycznej nie liczy sie informatyka tylko jest tak samo geografia ? :roll:

Po pierwsze dlatego, że z naszych doświadczeń wynika, że oceny z Informatyki w gimnazjum są w większości zawyżane (informatyke traktuje się często jak WF) i w 90% przypadku nie są adekwatne do umiejętności. Jak przychodzi co do czego to szóstkowicze nie radzą sobie z MS OFFICE.

Po drugie dlatego, że wielu absolwentów zdaje u nas maturę z geografii.

Po trzecie dlatego, że przyjęliśmy zasadę uczenia od zera informatyki i to rozwiązanie się sprawdza.

Autor Wiadomość
Administrator 
Generał

Wysłany: 2008-03-19, 14:41   

pix3lek napisał/a:
Żebyś wiedział że średnią mam nie całe 3.0, i nie wiem dlaczego mam zmieniać zawód skoro zagadnienia związane z programowaniem i systemami operacyjnymi wchodzą mi do głowy od razu. Sam mam do czynienia z linuxem pewnie więcej niż nie jeden absolwent waszej szkoły ;)

Czy dobrze zrozumiałem że do klasy informatycznej liczona jest ocena z geografii?

To zapraszamy do nas. Cały czas rozwijamy się jako szkoła informatyczna, a speców od linuxa rzeczywiście jest mało, więc będzie można uczestniczyć w jakiejś części w administrowaniu szkolnymi serwerami. Mamy serwer windowy 2003 i unixowego MAC OS X G5 i stawiamy Linuxowego na XEONIE

Sprawę geografii wyjaśniłem wyżej.

Autor Wiadomość
Sl@yer 
podporucznik

Wysłany: 2008-03-20, 08:48   

Skromność nie zna granic. :D

Autor Wiadomość
Kamil<7>
Gość
Wysłany: 2008-03-23, 09:55   

Interesuje mnie profil zarządzanie informacją w Waszej szkole. Lecz
chciałbym się dowiedzieć właściwych informacji, ponieważ jest podane, że
bloki tematyczne to: grafika komputerowa, cyfrowe przetwarzanie dźwięku,
animacje komputerowe, komponowanie sekwencji filmowych, tworzenie
multimedialnych przekazów informacji, bazy danych, sieci komputerowe.
Lecz w planie nauczania nie ma tych przedmiotów. Bardzo proszę o
odpowiedz czy będą te bloki tematyczne w lekcjach podanych w planie
nauczania czy osobno. Z góry dziękuje. :-D
:-P

Autor Wiadomość
Sl@yer 
podporucznik

Wysłany: 2008-03-23, 12:37   

Nie wiem jak tam z zarządzaniem, zresztą powiem Ci tyle że uczniowie co do zarządzania chcieli iść decydują się potem na technikum informatyczne. :). Ale to już twój wybór, Przepraszam was, że jestem kretynem, taki się urodziłem ty z zetki jesteś powiedz mu!! :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi