Jak oceniacie obecną kampanie wyborczą, kto jest waszym faworytem? Kogo uważacie za wielkiego przegranego? Sądziecie że po wyborach bedzie więkasza kultura rządzenia?
Wysłany: 2007-10-02, 21:31 Re: Wybory do sejmu.
Steve napisał/a:
Jak oceniacie obecną kampanie wyborczą, kto jest waszym faworytem? Kogo uważacie za wielkiego przegranego? Sądziecie że po wyborach bedzie więkasza kultura rządzenia?
taka jest moja odp ^^
Autor
Wiadomość
Wietnam [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-03, 09:13
Tak dać komuś paty a weźmie całą rękę ja ich tak określę :P
Wiek: 32 Dołączył: 17 Sie 2007 Posty: 88 Skąd: z Brzozówki
Wysłany: 2007-10-22, 23:43
Nie mogę się w tej materii wypowiadać. Ale cieszy mnie jedno. Że tak dużo młodych ludzi poszło do wyborów. Życie to często jest wybór między mniejszym i większym złem. Ale narzekać mają prawo Ci, którzy oddali swój głos. Ci którzy są bierni podczas wyborów, powinni być bierni (czyli milczący), także po wyborach.....
Wysłany: 2007-10-24, 16:06
PO dużo obiecało, podobnie jak PIS na poprzednich wyborach, ale tych obietnic już nikt nie pamięta... mało chyba dokonali w ciągu tych dwóch lat rządów. Wydaje mi się że PO rzeczywiście zrobi coś w tym kraju. Oby!
Wiek: 32 Dołączył: 17 Sie 2007 Posty: 88 Skąd: z Brzozówki
Wysłany: 2007-10-25, 00:00
Chłopaki. To wszystko w ogóle jest śmieszne. No bo jak wiadomo z ekonomii i z prawa to co dzisiaj się uchwali daje efekty dla gospodarki najszybciej za dwa lata. Zawsze mnie rozśmiesza, jak ludzie następny dzień po wyborach mówią, że jest już gorzej bo np. podrożał chleb itp. Bzdura wierutna. Mąka z której wypieczono ten chleb pochodzi na 99% z przed roku lub dwóch lat. To byl taki obrazowy strasznie uproszczony przykład.
Co do PiS. W mojej opinii, wydaje mi się, że trochę za bardzo zajęli się kłótniami i takim ogólnym zacietrzewieniem oraz manią poszukiwania na siłę układów. Układy trzeba eliminować, ale te które są, a nie prowokować ludzi i wymyślać różne sytuacje po to, żeby kogoś sprawdzić czy jest rzetelny. Słyszałem nawet taki żart: "Kto w Polsce daje łapówki ???? Odpowiedz: CBA"
Podczas debaty p. Tuska i p. Premiera często padały pytania co zrobiliście przez ostatnie 2 lata. Pan Premier Kaczyński odpowiadał, że bardzo dużo. Pytany ponownie co konkretnego, odpowiadał, że bardzo dużo i coś tam o układzie i rozliczaniu....
W mojej opinii faktycznie dużo zrobili. A to bardzo dużo to własnie to, że: nie robili NIC konkretnego dla gospodarki. Bo gdyby zaczęli coś majstrować przy gospodarce, mogło by być jeszcze gorzej....
pozdr
pk
Autor
Wiadomość
Wietnam [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-25, 07:55
Ja Pis skrót czytam jak Grupa Operacyjna Piwo i Sex Majkel :P
Moje zdanie co do parti politycznych same niestety kretyny muszę to powiedzieć i złodzieje , i to mają być Polacy co okradają Polskę :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum