nie przyszpanuje hah bo mój tel. nie posiada żadnych bajerów. Pomijając standardowe zastosowanie to robie zdjęcia (przydaje się, gdy aparatu pod ręką nie ma) i gry (żadko, gdy już dopadnie straszliwa nuda)
Autor
Wiadomość
Gość
Wysłany: 2007-08-29, 12:08
napewno uzywasz Wibratora.................PRZYZNAJ SIE KATRIN
Wiek: 32 Dołączył: 17 Sie 2007 Posty: 88 Skąd: z Brzozówki
Wysłany: 2007-10-24, 00:00
no, cóż... Generalnie jestem zwolennikiem nokii i sony-ericssonów. Ze wszystkich bajerów jakie widziałem przez ostatnie 17-18 lat najbardziej przydatny wydaje mi się zegarek no i budzik. Ostatnio spodobało mi się jeszcze radio, w autobusie miło posłuchać gadających gęb zamiast czytać gazety. Aaaa no i latarka. Przydatne cudeńko, oj przydatne...
No i ostatnio awansowała u mnie przeglądarka WWW. A jak już jest WLAN to naprawde fajnie.No i Skype przez WLAN na rynku głównym i w innych miejscach krakowa i nie tylko bo i po UMTSie tez. Poza tym taka komóra może pełnić rolę bezprzewodowego routera, również po bluetooth. Przydaje się na trasie. No i GPS + mapki i chwytak...bajer
Pozostałe bajery czyli:
aparat -> dla mnie nie przydatne, nigdy jeszcze sensownie go nie użyłem, no może raz...Do tego jakość badziewna bez zoomu optycznego eee, no szkoda gadać
mp3-> mała pojemność kart. Lepiej coś wiekszego kupić, gdzie się pomieści cała nasza płytoteka z okładkami albumów + nasze ulubione filmy + ulubione zdjęcia. Czyli lepiej mieć IPODa np 30GB , 80 GB lub jeszcze większy. Raz zainwestujesz, ale potem masz wszystko w jednym kawałku i przenośnie, nie mówiąc już o super gadżetach do ipodów.
A tak na marginesie. Sprzedałem nową nokie n70, którą dostałem z salonu za darmo jako dodatek do umowy. Nie kupujcie tej komórki. Ciężka tylko dlatego, że ma aparat, który wciąż się otwiera, nawet jak tego nie chcesz. Ma kilka plusów, ale moja nokia 6610 nie do zdarcia. Co ona przeżyła. Malutka i trzyma mi 4-5 dni, czasem nawet 7 dni baterię. I tak już od dwóch lat. Nie zniekształca mi głosu jak samsungi, czuła antena.
Albo 3210. To był telefon....
ERICSSON GH388 - > to też bylo cacko ze wzmacniającą obręczą na krawędzi zewnętrznej. To cudo przetrzymało 3 użytkowników i jest z 1995 roku i nadal działa. Spadło na ziemię chyba z 1000 razy i nie ma ani jednej ryski. Dobry plastik ta cegła miała...
Było po drodze kilka innych, ale te wymienione najbardziej mi przypasowały....
Korzystam najczęściej z funkcji która prawie od początku istnieje, a mianowicie sms. :). Jeśli aparat to przynajmniej 2 megapix, bardzo lubię mp3, a jak już jest to mp3 to koniecznie slot na kartę pamięci. :). (NIENAWIDZĘ telefonów które mają odtwarzacz mp3 a nie mają slotu na kartę pamięci)
Na mp3 musi być sporo pamięci. Nawet sławetny Sl45i którego miałem okazję mieć miał slot na karty pamięci. Ba, N5510 "mydelniczka" którą miałem prawie 2 lata miała 64MB wbudowanej pamięci (w sumie to mp3 były tam konwertowane na .lse ale rozmiar podobny) dlatego śmieszy mnie jak wychodzi jakiś elo wypasiony telefonik z niezłym aparatem odtwarzaczem mp3,mp4 i cholera wie czego jeszcze i ma powiedzmy 48MB bez możliwości rozbudowy :P
Nie zmienia faktu że markami które dominują w produkcji telefonów są nokia (która produkuje telefony od prawie samego początku) i sony ericsson :) (który dopiero po połączeniu dwóch firm zaczął produkować jakiś sensowny sprzęt. :)
Autor
Wiadomość
Wietnam [Usunięty]
Wysłany: 2008-03-13, 22:48
Najlepsze są Nokie zgadzam się z Tobą Slayer ponieważ robią mocne i trwałe telefony :) np: jak mój Nokia N-Gage
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum